Pošalji prijatelju

Vino&hrana

24. 07. 2016

ZLATNA VAROŠ

Pre trideset godina Mića Baštovanović je otvorio svoj prvi restoran nacionalne kuhinje koji se i danas nalazi u Loznici.

Foto portal-srbija.com

Posle deset godina uspešnog rada u Beogradu i celoj Srbiji, služeći sve poznate ličnosti 70.-tih godina među kojima je bio i Tito. Mića Baštovanović je osvajač prve nagrade na međunarodnom pikniku u poljskom gradu Plocku 2002. i 2003. godine.

Prvi u Srbiji je 1977. godine osmislio pljeskavicu u lepinji, sadašnji hamburger. Tih godina u celoj se Srbiji nadaleko čulo za Mićine kolenice, pečenje pod sačem, škembiće, brizle, domaći kajmak, proju i vruće lepinje. Iz Beograda se Mića Baštovanović vratio u Loznicu, ali njegov sin, Milutin, posle 30 godina otvara restoran u starom centru Beograda, u srcu Dorćola i spaja iskustvo, tradiciju, kvalitet i nove trendove u ugostiteljstvu.

Restoran nudi ono što se nigde u Beogradu ne može naći: jela koja se spremaju po receptima starim 100 godina i to u zemljanim posudama, saču i naravno uz domaći kajmak i vruće lepinje iz furune restorana Zlatna Varoš.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara