Pošalji prijatelju

Vino&hrana

20. 07. 2016

ZORBA

U prijatnom ambijentu koji oživljava plavetnilo mediteranskog neba i mora, uz gostoljubive domaćine, pred gostima će se naći širok izbor tipičnih grčkih mezetluka i salata, izbor jela "a la kart", sakupljenih istraživačkim posetima iz mnogih regija Grčke, a na tabli se svaki dan nađu sveže spremljena gotova jela.

Foto portal-srbija.com

U stvaranju menija učestvovao je Giannis Kontogiannis, veliki grčki kuvar i blagorodan čovek. Njegovo umeće krasi članstvo u prestižnoj Asocijaciji šefova kuhinje Grčke, gastronomskoj akademiji koja okuplja 23 najbolja kuvara iz cele Grčke i u koju se ulazi samo po pozivu.

Sin ribara koji je odrastao bacajući mreže sa ocem i braćom, Giannis je svoje porodično i lično kulinarsko umeće preneo ovdašnjim kuvarima.

Boravak u restoranu Giannisa Kontogiannisa Rota na Peloponezu, u malom turističkom gradu Porto Heliju, bio je završetak školovanja osoblja ovog restorana.

Tu je otkrivena tajna receptura za čuvenu Rota pitu, kolač o kojem se priča i u Atini, medju obožavaocima Porto Helija i Giannisovih kuvarskih čarolija.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara