Pošalji prijatelju

Vino&hrana

04. 07. 2016

BALZAC

Na samom početku ulice Strahinjića Bana se nalazi restoran Balzac koji nam je privukao pažnju akcijom "donesite svoje vino".

Foto belgradeeye.com

Ovaj originalan potez je podrazumevao da gosti uz neki od gastronomskih specijaliteta ovog restoran popiju svoju bocu vina.

Balzac se predstavlja kao restoran sa koncepcijom vinskog bara, što znači da je vino u prvom planu a hrana prateća stavka. Pedesetak vrsta vina se služe u elegantnim reidel čašama.

Iz jelovnika se izdvajaju: supu od luka, salatu Luj XIV, teks-meks piletinu (tortilje sa povrćem uz listiće grilovane piletine u slatko-kiselom sosu). Specijaliteti su još i tanjir "Žak kusto"(kotlet morskog psa sa povrćem i sosom od pomorandže) i klasik francuske kuhinje-piletina u sosu obogaćena komadićima pržene slanine i divljih pečuraka. Često se naručuje i ćuretina na krompiru prelivena sosom od suvih šljiva i oraha. Bifteci zauzimaju celu stranu menija. Cene obroka su srednje niske.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara