Vino&hrana
04. 07. 2016
ABC
U Restoran ABC se ne svraća da bi se nešto na brzinu prezalogajilo već se lagano i natenane uživa.
Foto belgradeeye.com
Ovo mesto nema apsolutno nikakav pisani jelovnik. Kuhinja je kreativna a jelovnik je sam kuvar. Jedan je od retkih restorana u Beogradu čiji se koncept zasniva na "slow food" tj. "sporom sluzenju hrane".
Hrana dolazi na sto lagano, u vremenskim razmacima od 10 do 20 minuta i u malim porcijama. Uz svako jelo, dok se postavlja, ide i objašnjenje. Obično se ručak sastoji od 4-5 izlaza tj.gangova. Uz svaki tanjir se servira odgovarajuće vino kako bi se zaokružio ukus.
Štimung prostoru daju diskretni retro etno motivi. Brodski pod, drvene grede, beli stoljnaci, rukom tkani ćilimi, radio lampaši, svećnjaci, drveni burići, prazne vinske flaše i čak i pršuta za koju se niko ne usuđuje da pita otkad stoji tu.
Cene spadaju u višu srednju klasu, ali kvalitet hrane ih svakako opravdava.
Nema komentara.