Pošalji prijatelju

Vino&hrana

30. 06. 2016

STARA KAFANA

Nema baš puno restorana i kafana u Beogradu, koje kaksvojom atmosferom i ambijentom, tako i ponudom mogu u potpunosti da dočaraju onaj stari "kafanski" duh, a Stara kafana je upravo takvo mesto, koje vam stare srpske gastronomske vrednosti donosi u pakovanju kakvo bi ono baš i trebalo da bude.

Foto belgradian.com

Iako je meni sveden, bez previše eksperimentisanja i komplikacija, odmah nameće činjenicu da se ovde nudi sve ono što čini esenciju srpske kuhinje: ukusne projare, domaći sir, kajmak i kiselo mleko, nezaobilazni roštilj na ćumuru, specijalitete od mesa, domaću turšiju i poslastice. Specijalitet kuće je "Domaće jelo" za dvoje, koje obuhvata sve ono što se u Srbiji smatra pravim srpskim seljačkim obrokom - kukuruznu proju, pitu zeljanicu, kozji i kravlji sir, kajmak, krompir sa slaninom, izbor pršuta (svinjska, goveđa i kulen), kao i sezonsku salatu (leti sveže povrće, a zimi domaća turšija i ajvar).

Na meniju se nalazi još ukusnih domaćih jela poput Karađorđeve šnicle, bifteka, ćuretine u sosu od pršute ili pileće mućkalice. Gosti mogu da probaju i roštilj spremljen na ćumuru (ćevapi se spremaju od junećeg mesta), a sve to se može zaliti izborom točenih piva, domaćih ili francuskih vina ili nekim drugim alkoholnim ili bezalkoholnim pićem.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara