Pošalji prijatelju

Vino&hrana

28. 06. 2016

DOBRA DUNJA

Kako drugačije početi nego odličnom dunjevačom? Servirana je u neobičnim flašicama od 1,3 deci, lepo klizi, odlično zagreva i otvara apetit.

Foto belgradeeye.com

Restoran Dobra dunja ima finu dozu balansa između internacionlnih i nacionalnih jela. Kao kuver služi se topao domaći hleb uz ajvar iz Brusa. Zatim sledi vozić Dobra dunja. Na njemu su odlične kisele paprike punjene mešavinom ovčijeg sira i kajmaka, sjajni kulen u buđoli i njeguški pršut, kao i duvan čvarci od mangulice.

Za glavno jelo:tatar biftek, pileću i paštetu od lososa ili ćuretinu melenzzana-grilovane pileće grudi filovane patlidžanom i zapečene sa sirom. Ekskluzivitet je biftek od mesa bika u sosu od crvenog vina poslužen na pireu od celera. Od ostalih restorana u Beogradu Dobru dunju izdvaja i vinska karta sa nekim vrstama koje se ne mogu naći na drugim mestima. Kao poslasticu preporučujemo čokoladni san, penasti čokoladni kolač serviran sa dresingom od voća.

Ovaj restoran je jedinstven po otvorenoj kuhinji tzv. show kitchen. To je, u stvari, prilika da gost budet domaćin i kuvar. Možete izabrati meni i za svoje goste spremiti večeru. Samostalno ili uz pomoć osoblja Dobre dunje, u zavisnosti od Vaše umešnosti u kuhinji

Još jedna mogućnost za impresioniranje specijalnih gostiju je vožnja katamarnom koji isplovljava sa keja nedaleko od restorana.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara