Pošalji prijatelju

Vino&hrana

28. 06. 2016

ŠARAN

Riblji restoran Šaran nalazi se u kući tik uz desnu obalu Dunava.

Foto belgradeeye.com

Iako renoviran, restoran je zadržao autentičan izgled, to je spoj tradicije, simbolizma i modernog duha. Spolja je to rustični ambijent stare kafane nekadašnjeg alasa Vićentija Nikolića i starog Zemuna, a unutra komfor 21. veka. Kuća je ispunjena masivnim komadima nameštaja od punog drveta sa sitnim unikatnim detaljima. 21. vek se, između ostalog, ogleda i omogućenom pristupu internetu bežičnim putem (WiFi).

Nekada su se u njemu sastajali ribari i putnici namernici a danas je to moderan restoran u koji svraćaju oni koji uživaju u ribljim specijalitetima i dobrom vinu. Česti gosti su i razne diplomate i umetnici.

Šaran je restoran sa četiri zvezdice koji tradicionalno nudi prvenstveno jela od rečne ribe. Predlozi za meni bi bili sledeći: neizostavna Šaranova riblja čorba, riblji paprikaš, smuđ na smederevski način, lignje punjene gamborima, brancin rolovan sa pršutom, san pjer u sosu od peršuna, lignje na jadranski način.

Uživanje upotpunjuju i akustični tamburaši koji sviraju svako veče. Vikendima za vreme ručka za neponovljive tonove je zadužen ciganski tamburaški orkestar.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara