Vino&hrana
26. 06. 2016
RESTORAN DVORIŠTE
Skriven od gradske vreve, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka Mezestoran Dvorište je pravo gastronomsko osveženje, donosi u Beograd jednostavnu, kreativnu kuhinju koja svojim pristupom poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života.
Foto belgradeeye.com
Meze, Mezetluk, Mezedes, Tapas…. Mali tanjiri koji povezuju ljude i pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma, misli, ljubavi…
Put oko mediterana počinje čarima neobičnih začina, svežinu namirnica i domaćeg vina. Maslinovo ulje kao osnova i početak pripreme jela stiže iz porodičnih maslinjaka iz sela Kritsa na Kritu, mesta koje je Kralj Minos izabrao za letnju rezidenciju pre 3000 godina. Vino kuće je od prijatelja i poznatog kritskog vinara četvrte generacije Nikosa Miliarakisa, napravljeno od retkih autohtonih sorti… Belo vino - uz ručak, lagana "Santorini" salata i Orada sa Mediteranskim "branjem"…
Roze - uz poslepodnevnu sijestu, Gambori sa Uzom i Šafranom ili Rižoto sa piletinom i jabukom u sosu od Kurkume Crveno - posle zalaska sunca uz Blago zapečenu Grčku fetu i Medaljone sa kandiranim voćem u sosu od Metaxe….
Nema komentara.