Pošalji prijatelju

Umetnost

18. 05. 2016

KOLEKTIVNA AMNEZIJA DRUŠTVA

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu odabrali su 100 mladih autora koji će na Black Box izložbi realizovati kreativne umetničke instalacije, u okviru Mikser festivala od 8. do 12. juna, na ulicama Savamale.

foto Mikser

Ovogodišnji Mikser festival odvija se pod sloganom "Osetljivo društvo", snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Ovogodišnja tema projekta Crna kutija, Brisanje prošlosti, pozvala je umetnike da predstave svoje viđenje prošlosti i istine o događajima, ličnostima i fenomenima.

Izabrani radovi koji će premijerno biti predstavljeni na Mikser festivalu prikazaće stvaralački opus mladih umetnika koji su se bavili analizom fenomena koji su, po njihovom mišljenju, deo kolektivne amnezije jednog društva.

Posmatrajući prošlost, kao u udžbenicima iz istorije, pojednostavljenu i svedenu na format kocke, umetnici svojim kreativnim mikro-umetničkim internvencijama upotpunjuju i nadograđuju našu predstavu njoj, sa ciljem da iskristališu najvažnije intimne i društvene teme koje neopravdano izostaju iz javnog diskursa.

Desk FoNeta

Nema komentara.

Najčitanije

Najviše komentara